Ringtones and Personality

I believe ringtones can reflect the personality of the mobile phone owner. It’s something that’s commonly used nowadays to show people around us about who we are and what kind of music we like.

Several years ago ringtones were just ringtones. Alert for the mobile phone owner that there’s a call or message coming into your number. As an alert, ringtones didn’t have many variations of sound. Mostly it sounded just like a phone or bell ringing.

Just as how information and telecommunication technology have been advancing in recent years, mobile phone manufacturers keep making a lot of new inventions to satisfy mobile phone users across the world. They also keep on track about the new trends in social relationship and personal identity development.

Music, as an art, has become an important part of the new society. Especially for the young generations. It often tells and classifies who you are and where you are in the society. That’s when music as a ringtone starts to hold an important position in personal identification.

Nowadays people can find many available ringtones for download quite easily. From 80′s artists like George Michael or Prince, to the current pop hit makers like Akon or Justin Timberlake. They can download ringtones verizon for example as it’s supported by Verizon and also by some other cellular providers.

Personally, I always like 80′s music as part of my personality. I have many Duran Duran songs stored in my PC. Maybe I should have them as my ringtones as well :mrgreen:

Incoming search terms for the article:


12 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Hmm….So, you love oldies,hehehe…

    not oldies. But 80′s :mrgreen:

  2. 2

    Nggak juga koq broer. Ringtone gue selalu berganti genre, walaupun gue suka Jazz dan Rock. Dulu pernah pake ringtone lagu tema Doraemon dan Saint Seiya, lalu pernah pake Smoke on the water-nya Deep Purple, lalu berubah ke Final Fantasy Cocobo battle mode sound. Pernah pake lagunya Maroon 5 dan tokyo jihen. sekarang pake lagu Honey-nya L’arc en ciel.

    Show who we are? So who am I according to my ringtone? Otaku penggila anime dan game, suka classic rock, doyan musik jazz dan pop juga. sekaligus bosenan sama ringtone :D

    hehehe bisa jadi bosenan itu salah satu bagian dr elo pren :mrgreen: Tp keliatannya ada benang merah yg bisa ditarik dr semua pilihan2x elo itu. Elo ga pernah pasang lagu Tenda Biru nya Desy Ratnasari di hape elo kan :mrgreen: Eh btw, keliatannya kualitas suara hapenya kudu bagus ya kalo mau pasang ringtones tokyo jihen fahira. Kalo ecek2x bakal nyakitin kuping. Kecuali kalo cuman lagu bengawan solo :mrgreen:

  3. 3

    btw, what is your ringtone recently? did you apart the main ringtone and special ringtone for special person?

    hehe ini bagian yg gue cukup sering dicela2x pren. Hape gsm gue Nokia 8110, alias hapenya Mas Nunu di pilem The Matrix. Boro2x dikasi ringtones, sms aja kudu rajin dibuangin krn sering penuh :mrgreen: N’tar deh kapan2x kudu upgrade dulu kalo mau pasang Duran Duran. Lagian gue sayang banget ama hapenya mas Nunu ini :mrgreen:

  4. NikeN #
    4

    Ringtone gw suka lagu romantis hihi….. tp jangan yang lagunya berisik. Bener juga sih, ringtone kadang menggambarkan bgm orgnya….. (kalo gt gw orgnya romantis donk……) :)

    wuih ternyata dikauw romantis ya sis :mrgreen:

  5. 5

    Maaf, bukannya saya mau sombong, bukannya saya mau promosi, bukannya saya mau ngembanggain HP.

    Keitai (HP dlm bhs jpn) gue WIN Exilim casio CDMA 1x. jepretan kameranya aja 5.1 megapixel. suaranya keren punya, lagian jika dipasang support micro SD, bisa beralih fungsi sbg mp3 player dgn kualitas suara gak kalah sama iPOD.

    HP mas nunu jaman matrix? mas nunu aja udah malih rupa jadi alien, ganti dong sama yang rada canggih (hihihi…jangan2 sigit nyesel nih ngembahas ringtone, ujung2nya ke HP juga)

    huehehehehe siyal lu pren :D Tp so far or at least sampe saat ini gue msh bangga koq nenteng2x hape batubata gue itu :mrgreen:

  6. 6

    Music, as an art, has become an important part of the new society. Especially for the young generations. It often tells and classifies who you are and where you are in the society. That’s when music as a ringtone starts to hold an important position in personal identification.

    I agree!

    but where to draw the line is also hard

    for example, if a person likes rock or metal music – does that mean to say that they’re aggressive or ill-tempered?

    I think sometimes we just can’t guess a person’s personality just through music or some personal preferences

    maybe we have to know them deeper

    am I making sense? hehe

    hello Pchi, nice to have you back :D Yes, I agree we have to know deeper to know about one’s deep personality. You’re making a lot of sense :D It’s more as part of personal id now. But I don’t think that metal and rock music represents aggressive temper :mrgreen:

  7. 7

    ringtone gue lagu barunya anggun :D kalo dulu sih lagunya freddie mercury.

    baca sisanya ntar aja ye, buru2x. eh tau tukang bagus gak ? doooh rebes pulak nih dapur di batam.

    tiap nyari apa2x lari kesini wkakkakkaka

    eh ini mksudnya tukang renov ya? gue ada sih nyimpen no telp salah satu tukang renov yg dulu biasa jadi langganan ibu kost gue. N’tar gue tulis di komen elo ya :)

  8. C.Ronaldo #
    8

    Gua skrng kyk malu gt kalo d tmpt2 umum hp gua ringtone nya aktif, apalg bunyinya keras bngt.
    Kecuali kalo lg d rmh, pasti d geber tuh ringtone nya lagu2 Harapan Jaya sama rif

    hehehe keliatannya kira mirip jek. Gue jg rada risih sbetulnya kalo ringtonesnya dipasang di tempat umum. Kalo cuman di kamar doank sih gpp :mrgreen:

  9. 9

    Gw gak bisa ganti ringtone euyyyy

    sama nasib kita bro :mrgreen:

  10. 10

    sekarang lagi masang Supermassive Black Hole intro sbg ringtone.. berisik sih memang, cuma yah lagi suka ajah ;)
    tapi lain waktu masang lagu-lagunya Pancaran Sinar Petromak koq :D

    hehehe bagus deh kalo sempet ada lagu 80-an di situh :mrgreen:

  11. 11

    kalo gue pasang salah satu theme song acara anak2 di baby TV :)
    masak kalo gitu gue orangnya kekanak2an jek? :)

    hehe bukan kekanak2xan jek. Tapi sifatnya suka ama anak2x (ngawur mode ON) :mrgreen:

  12. 12

    yehh



Your Comment